top of page

Hai să dăruim fericire!

“Învățați să lăsați pe chipul vostru să înflorească un zambet, este darul pe care-l oferiți aproapelui, este darul pe care-l oferiți întregului Univers!’’

- Octavian Paler -

Dumnezeu ne-a trimis pe pământ cu un scop. Dar ce fel de scop? Te-ai gândit tu ce rol ai aici? Care este darul tău? Eu nu m-am gândit la acest subiect niciodăta până acum o lună, când mă aflam în tabăra de vară a cercetașelor și tocmai sosiseră doi invitați speciali. Aceștia ne-au ținut un atelier în care ne-au vorbit despre multe lucruri legate de Dumnezeu, printre care și despre subiectul acestui articol. Pe lângă scopul nostru de a-L mări pe Dumnezeu, mai avem încă unul: acela de a aduce fericire celor din jurul nostru. Și cum putem face asta? Prin a le cumpăra cadouri foarte scumpe sau prin a le spune ultimele noutăți în materie de modă sau de fotbal? Desigur că și acestea vor crea o oarecare apreciere, dar nu una de lungă durată; aceste fapte făcute de tine pot să nu mai însemne nimic pentru acele persoane peste câteva ore sau zile. Există multe lucruri care pot influența sentimentele de bucurie ale oamenilor, dar dupa părerea mea, cel mai important este zâmbetul. Un simplu zâmbet poate să aducă multă fericire pe chipul celor din jur. Recent am citit un articol în care specialiștii spuneau că putem transforma zâmbitul într-un obicei. Prin urmare, uite câteva motive pentru care ar trebui să practici si tu acest micuț, dar însemnat gest :


1. Te simți bine!


Dacă ai zâmbit măcar o dată cu adevărat, atunci știi la ce mă refer. Acel minunat sentiment de bucurie și de entuziasm pe care îl simți atunci când zâmbești. Nu contează din ce cauză zâmbești, atâta timp cât vine din adâncul sufletului tău.


2. Ești mai frumos/-asă


Cu toții știm că odată cu trecerea timpului, pe fețele noastre o să-și facă apariția ridurile. De ce să nu transformăm ridurile în semnele fericirii?


3. Zâmbetul e contagios.


Ura, invidia și răutatea ar putea fi înlocuite cu multe zâmbete. Chiar dacă la început nu o să fie un zâmbet adevărat, ci unu fals sau forțat, totul are un început. O să devină un obicei și o să fie mult mai ușor.


4. Este gratis!!


Multă lume aleargă dupa ce e gratis. Ei bine, nu cred că e o noutate dacă spun ca te costă doar câteva secunde din viața ta. Așa că, de ce să nu zâmbești, mai ales că nu te costă nimic?


Chiar dacă apar probleme în viața noastră, pe chipul nostru trebuie să existe un zâmbet. Dumnezeu ne dă doar ceea ce putem duce. Așa că, zâmbiți și dăruiți fericire.

Tu când ai zâmbit ultima dată?

bottom of page