top of page

Voluntariatul - calea spre fercirea absolută

Poate pentru mulţi dintre noi, voluntariatul nu a reprezentat mereu un stil de viaţa posibil, însă acesta constituie o resursă pe care oamnenii ar trebui să o exploateze la maxim.Voluntariatul include activităţi prin care ne vom îmbunăţi caltiatea vieţii şi vom contribui - într-o mare sau mică măsură - la schimbarea vieţii altor persoane. Prin intermediul acestuia dezvoltăm în primul rând comunicarea, dispar barielere impuse de timiditate, iar greutăţile în crearea sau legarea unor prietenii sunt spulberate. Investiţia în propria persoană pe termen scurt, mediu sau lung înseamnă responsabilitatea pe care ţi-o asumi să devii acea persoană de succes care doreşti să fii. Voluntariatul înseamnă - mai mult decât orice definiţie ar putea exprima - investiţia în propria persoană. Asumă-ţi riscuri și creează legături durabile. Tu te ajuţi pe tine!

Mai bine de 100 de milioane de europeni sunt implicaţi în acţiuni de volunatariat, aduc o contribuţie în societate. Prin volunatriat câştigi experienţă de muncă, întrucât înveţi lucuri noi și utile, îţi foloseşti timpul liber într-un mod productiv, folositor și - de ce nu – distractiv. Îi putem ajuta pe cei mai puţin norocoşi sau putem chiar să fim alături de cei care trec prin aceleaşi greutăți ca noi. Şi poate cel mai important lucru este acela că ne putem îndeplini dorinţele, putem realiza ceea ce ne-am dorit din totdeauna.

„Noi, oamenii, avem puterea de a schimba lumea”. Așa cum au crezut si alții, noi suntem singurii care putem aduce o transformare în lume, nu prin cuvinte şi promisiuni, ci prin fapte ce sunt menite să ajute omenirea, de aceea „Acela care vrea să fie mare între voi să fie slujitor al vostru”, dar să ocrotească şi natura ce-l înconjoară, deoarece în natură vedem creația lui Dumnezeu.

bottom of page