top of page

Efectul bumerang al iubirii

Nu toţi am fost înzestraţi de Dumnezeu cu darul predicării, iar dacă ar fi fost aşa, cine ar mai fi fost auditoriul şi cine ar mai fi dus la îndeplinire cuvântul Domnului? Fiecare este binecuvântat în viaţă, încă din momentul conceperii, cu harurile potrivite şi necesare pentru atingerea ţelului final al acestei vieţi, care este fericirea veşnică. Din păcate, ne este dificil să conştientizăm aceste daruri şi, ca urmare, nu ne valorificăm potenţialul la nivel maxim. Iar acest lucru se întâmplă deoarece uităm că fiecare dintre noi a fost creat unic în felul său şi nimeni altcineva nu ne poate înlocui în această lume aparent imperfectă, însă creată de un Dumnezeu perfect.

Nu mai privim în interiorul nostru, de unde vine adevărata pace, ci o căutăm în jurul nostru cu disperare. Începem să ne comparăm cu ceilalţi, să fim invidoşi pe capacitaţile şi pe popularitatea lor, să îi imităm şi chiar să încercăm să le furăm identitatea, fapt care duce încet dar sigur la ştirbirea şi la neutralizarea calităţilor noastre unice. Aşadar, fiecare este creat cu scopul de a fi parte unică din acestă minunată lucrare a lui Dumnezeu.

Acolo unde ne aflăm, cu toţii avem datoria să ne folosim de darurile primite gratuit, adică să le oferim şi noi la fel, tot în mod gratuit. Poate vi se pare ciudat, dar să ştiţi că avem foarte multe lucruri de împărţit şi de împărtăşit aproape gratis, ne-ar costa doar foarte puţină bunăvoinţă. Sunt sigură că de cele mai multe ori dăruiţi şi voi fără să conştientizaţi. Dăruiţi un zâmbet, o îmbraţisare, un sărut, dăruiţi timpul şi disponibilitarea voastră, ascultarea şi încrederea voastră, rugăciunile şi gândurile bune, într-un cuvânt, dăruiţi iubirea. De fapt, cu toţii dăruim iubire celor din jurul nostru în mod inconştinent, deoarece am fost creaţi din prea marea iubire a lui Dumnezeu care este parte din noi.

Din păcate, de cele mai multe ori, iubirea ne este furată din neputinţa noastră egoistă de a o împărtăşi cu ceilalţi. Ne dorim atât de mult să fim şi să rămanem fericiţi, încât uităm că fiecare zi pe care noi o considerăm ca fiind fericită nu este la fel şi pentru ceilalţi. Dar ar putea fi, aşa cum am spus, cu puţină bunăvoinţă din partea noastră. Iubirea oferită celor din jurul nostru nu va înceta să se întoarcă la noi prin aşa-numitul efect al bumerangului. Vă doresc să experimentaţi zilnic în viaţa voastră această consecinţă bumerang a iubirii şi nu evitaţi să vă dăruiţi zilnic, mai ales celor aflaţi în nevoie!

bottom of page