top of page

Alegerea

Oare câtă lume a obsevat că oamenii din ziua de azi sunt din ce în ce mai puternici, sunt mult mai capabili și au mult mai multă energie care atunci când este direcționată înspre ceea ce trebuie îi ajută să își arate adevărata lor valoare? Însă societatea din zilele noastre ne limitează, decizile noastre nu sunt întotdeauna cele pe care noi le dorim cu adevărat, ci cele impuse de cei din jur, iar asta face ca însăși societatea să se autolimiteze.

Fiecare dintre noi are puterea de a decide, fie că alegerile noastre sunt bune sau mai puțin bune. În interiorul nostru arde flacăra dorinței de exteriorizare a valorii personale pe care fiecare dintre noi o avem. Însă nouă ne este frică să ne exprimăm opțiunile și nu ne dăm seama că orice alegere este mai bună decât indiferența, fiindcă a nu alege nimic înseamnă a te da bătut.

Însăși viața noastră este constituită dintr-o serie de alegeri, în fiecare moment având posibilitatea să decidem, spre exemplu, dacă să fim fericiți sau supărați. Totuși, de obicei, optăm inconștient pentru a doua vaiantă și asta deoarece societatea ne influențează prin intermediul cantității imense de infomații negative din care o bună parte trece de filtrul atenției noastre și astfel pătrude direct în mintea noastră unde prinde rădăcini.

Dar există speanță, putem să ne protejăm de această „invazie” de gânduri limitative utilizând sabia conștientizării cu care putem tăia cu ușurință gândurile negative care nu ne dau pace. Ușor de zis, greu de făcut - nu e ușor să mânuiești o sabie și cu atât mai mult una atât de puternică. Astfel primul pas pe care ar trebui să îl facem este acela de a ne conspecta ziua petrecută și a studia fiecare acțiune și gând pe care l-am avut, însă nu singuri, ci împreună cu Dumnezeu.

P.S. Ce zici, ai curajul să îți „pierzi” în seara asta 5 minute pentu a vedea care au fost gândurile și acțiunile tale de azi care nu te-au lăsat să fii omul superior din tine?

bottom of page