top of page

Unitatea vine cu bunătate

Unitate. Unire. Despre asta se vorbește în această perioadă. Pretindem că suntem prietenii tuturor, că îi iubim pe toți, că ne înțelegem mai bine ca niciodată, că ne considerăm „egali”. Proclamăm poate chiar că „suntem unul” când, în realitate, suntem mai divizați ca niciodată. Preferăm să vedem defectele altora, să îi criticăm, să fim nepăsători, ignoranți. Și pentru ce toate acestea? Oare nu ne-ar fi mai ușor să împrăștiem speranță în jurul nostru? Sau să oferim ajutor, să iubim, să fim prietenoși, să aducem zâmbete pe fețele celorlalți? Nu, sigur că nu. Asta ar însemna să facem un efort, să ne pese de cei din jurul nostru, să îndepărtăm vălul de ignoranță pe care ni l-am țesut singuri pe ochi până acum. Rezumând, ar trebui să facem ceea ce ne este cel mai greu. Să ne schimbăm.

Și de ce ne este oare atât de greu să fim buni când noi am fost creați pentru aceasta? De ce vrem oare să ne supunem unor trenduri în loc să pornim altele, unele care să împrăștie iubirea și împăcarea, nu ura și dezbinarea? Ne este poate frică. Vom fi considerați fie lași, fie ciudați. Dar nu ești „laș” dacă nu vrei să urmezi o tendință care aduce rău și tristețe în lume și nici „ciudat” dacă ești diferit. Ai nevoie doar de puțin curaj. Iar apoi, după ce lumea va vedea cât de împlinit ești în timp ce refuzi să răspândești ura și, din contră, le oferi tuturor ajutorul, cu siguranță nu vei mai fi tu cel „ciudat”.

Gândiți-vă numai ce ar însemna să fim cu adevărat uniți. Cât de multe am putea face, câtă fericire ar fi în jurul nostru! Am învăța să ascultăm și să vedem care sunt nevoile aproapelui nostru. Am cunoaște prietenia și iubirea. Ne-am apropia de Dumnezeu, întrucât, așa cum e scris și în Biblie, „unde sunt adunaţi doi sau trei în Numele Meu, acolo, în mijlocul lor, sunt şi Eu!” (Matei 18:20).

Dar oare cum vom obține această unitate? Prin răutate, prejudecăți sau injurii? Nu, desigur, ci prin iubire și bunătate. Deci „căutați să păstrați unirea Spiritului prin legătura păcii” (Efeseni 4:3). Și fiți buni. Fiți buni până în adâncul ființei voastre, căci astfel veți putea să răspândiți iubirea.

bottom of page