top of page

Prezentul continuu

„Nu există momente obişnuite. Întotdeauna se întâmplă ceva” - Peaceful Worrior.


Fiecare moment din viaţa nostră este special şi unic în felul său. Nu a existat, nu există şi nu va exista vreo zi în viaţa noastră în care să spunem că nu s-a întâmplat nimic, că totul a fost atât de banal, încât nici nu avem pentru ce să îi mulţumim Domnului.


Viaţa ne cere doar o clipă de atenţie pentru a ne oferi tot ceea ce are mai bun.Ne trebuie doar cinci secunde pentru a privi cerul, pentru a respira profund şi pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru ziua pe care ne-a dăruit-o.


Totuşi, de multe ori suntem prea ocupaţi ca să mai pierdem cele cinci secunde din viaţă pentru acest lucru. Suntem atât de preocupaţi de ceea ce trebuie să facem, de a găsi o metodă care să ne ofere controlul asupra vieţii noastre, încât uităm că singurul moment pe care îl putem controla cu adevărat este cel prezent.


Cel mai important este să trăieşti aici şi acum. Dacă faci asta nu poţi să îţi faci griji pentru ce nu ai făcut sau pentru ce o să se întâmple, de asemenea nu o să ai timp să îţi faci griji pentru „acum”, deoarece această clipă o trăieşti.




bottom of page