top of page

Gânduri în prag de sărbători

În urmă cu aproape un an am întâlnit un om deosebit – Guy Consolmagno, şi am avut plăcerea să ne şi întreţinem pentru câteva minute. Aşteptând dialogul scurt într-o linie destul de mare, omul era bombardat cu întrebări care mai de care mai trăsnite, iar primul său răspuns era: „Nu ştiu! Ştiinţa va demonstra în viitorul apropiat dacă…”.


Sunt multe misterele vieţii şi multe întrebările existenţiale cu care ne confruntăm, dar un răspuns rapid nu este întotdeauna soluţia. Viaţa nu este un examen de câteva ore la sfârşitul căruia trebuie să semnăm lucrarea şi să o dăm la corectat. Este puţin mai complexă şi soluţiile de moment pot deveni problemele din viitor. Iar în perioadele de criză un „nu ştiu” este cu atât mai puţin dorit.


No, bine… şi atunci „ce şi făcém”?


Nu ştiu, căci cine are răspuns la toate întrebările? Rezolvarea vine cu timpul dacă ai răbdare. Şi cine spune că trebuie să rezolvăm toate misterele vieţii şi ale universului în primii ani de viaţă? Vom fi mai împliniţi? Mai fericiţi? Până când? Până la următorul obstacol!


Acum înainte de Naşterea Domnului avem cu toţii multe „probleme”de rezolvat: Unde să mergem de Sărbători şi cu cu cine? Dacă am ratat „reducerile de sezon” ne mai batem capul de rafturile prăvăliilor în căutarea cadoului „perfect”. De alimente am scris? Preferinţe culinare?


În tot acest timp un prunc sau o pruncă îşi va căuta sălaş din calea frigului care se va aşterne. Un părinte va face mari sacrificii să mai aducă şi luna aceasta un colţ de pâine pe masă. O bunicuţă îşi va ştopoli vechiul cojocel ca să mai treacă încă o iarnă dacă Dumnezeu îi va mai da zile. Un clopot va mai dăngăni în turla bisericii anunţând Naşterea unei lumi neştiutoare, prinse în prea-multele capcane ale consumismului.


Hristos se naşte!


Abandonaţi-vă problemele şi întrebările. Primiţi-L măcar de această dată!




bottom of page