top of page

Îmbogățește-te! Fă un bine celuilalt!

Mă gândeam ca prin acest articol să vă propun tuturor ceva. Hadeți să ne gândim o clipă fiecare la noi înșine și să vedem cât de bogați suntem - nu, nu mă refer la numărul banilor, al caselor, al telefoanelor sau al hainelor de firmă pe care le avem, pentru că nu trebuie să observăm câte lucruri deținem, ci câte dăruim.


Trebuie să ne îmbogățim din punct de vedere spiritual, să ne provocăm propria fericire și stare de bine. Poate suna egoist, dar nu, nu este. Cum ne-am putea provoca fericirea in alt mod decât dăruind-o? Dragii mei, împrăștiați lucruri bune peste tot în jurul vostru, lucruri materiale și nu numai. Dăruiți zâmbete și îmbrățișări, cuvinte de mângâiere, spuneți “Vă rog!” și “Mulțumesc!”, arătați prin gesturi mici că vă pasă de cei din jur. Fiți buni și veți primi bunătate, iar dacă nu veți primi, cel putin veți avea satisfacția că ați încercat. O să observați un lucru deja știut de multă lume : numai dăruind bucurie veți obține bucurie!


Haideți acum să ne punem în pielea celui care primește. Cât de bine ne simțim când cel mai bun prieten ne consoleaza, când primim cadoul mult visat de la părinți, când oamenii ne surprind cu gesturi frumoase în cele mai neașteptate momente? Bucuria este de nedescris!


Făcând acest exercitiu putem observa cât de important este să dăruim și să primim, cum ne umplem de o imensă bucurie aducând bucurie celuilalt. Așa că… îmbogăţeşte-te făcând un bine celuilalt!



bottom of page