top of page

Schimbarea

Suntem învățați încă de când suntem mici că trebuie să avem o carieră înfloritoare, să avem multe bunuri și să fim pe placul tuturor. Dar oare, în goana noastră pentru atingerea acestor scopuri, nu uităm cumva de cei din jurul nostru sau chiar de propriul suflet? Suntem de multe ori orbiți de strălucirea succesului și uităm să privim (sau mai rău - refuzăm să o facem) oamenii care au nevoie de ajutor, de ajutorul nostru. Suntem din ce în ce mai ignoranți pe zi ce trece. Devenim centrul propriului nostru univers și, cu timpul, dacă nu schimbăm ceva, vom deveni stele atât de orbitoare în micuța noastră galaxie încât ceilalți vor deveni invizibili pentru noi.

Dar, „ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă dacă-și pierde sufletul”?

Deci fiți buni - cu adevărat buni -, ajutați cât mai mulți oameni, zâmbiți, râdeți din toată inima, înveseliți ziua cuiva, oferiți-le din timpul vostru celor care au nevoie, învățați și apoi ajutați oamenii să vadă frumusețea pretutindeni - mai ales în aproapele lor -, rugați-vă pentru ceilalți, iubiți, fiți implicați și deveniți astfel mici stele, însă, de această dată, în universurile celorlalți.

Și poate că nu te-am convins, poate că nu mai acorzi de ceva timp importanță cuvintelor, poate chiar acum alergi spre succes având ochii sufletului închiși. Dar oprește-te, te rog, o secundă, și gâdește-te că dacă acum, în goana ta, nu te poți bucura, nici atunci când vei ajunge să îți îndeplinești scopul nu vei fi fericit. Așadar, trebuie să schimbi ceva, nu? Hai, încearcă! Chiar merită.

bottom of page