Începutul – prilej de noi angajamente
Preabunilor, pace vouă şi caselor voastre! A trecut ceva vreme de când nu ne-am mai vorbit, dar convingerea noastră este că a trecut cu folos. Încă puţintică răbdare şi vă vom povesti câte ceva şi despre aceasta. Dar, până atunci, iată-ne la început – început de toamnă, început de an şcolar, început de an bisericesc, aproape şi început de an cercetăşesc şi, mai ales, început de nou sezon Tinereţea Credinţei. Şi cum începutul este un excelent prilej de a ne lua noi angajamente, în cele ce urmează dorim să vă facem câteva propuneri.
În primul rând – dacă ar fi să privim începutul ca pe o continuare a ceea ce tocmai s-a încheiat – cum ar fi dacă am înnoi toate momentele frumoase ale verii? Gândiţi-vă numai la entuziasmul tinerilor credincioşi din Cracovia, la „free hugs” sau la prieteniile minunate făcute peste vară; la generozitatea învăţaţă în tabere, la bucuria trăită acolo sau la clipele de har când ne rugam ţinându-ne de mâini. Iată, deci, care ar fi prima propunere de angajament: să lăsăm ca vara cu toată exuberanţa ei să trăiască tot timpul anului în inimile noastre. Să continuăm să râdem, să fim generoşi, să ne rugăm şi să credem, indiferent de temperaturile hibernale care vor veni în lunile următoare.
Şi dacă tot vorbim de începutul anului şcolar şi al anului bisericesc, atunci vă propunem şi un prim examen, acela al conştiinţei. Am petrecut împreună o vară de vis şi ştim că ne-am străduit să facem lucruri bune, însă nici tocmai plini de candoare nu putem spune că am fost. Şi dacă tot vorbim de noi angajamente, să nu uităm că o spovadă bună ne poate ajuta enorm în acest sens. În concluzie, ce vă propunem este ca la începutul şcolii, pe lângă vestimentaţie şi rechizite, să vă reînnoiţi şi sufletele. Curaj!
Apoi să ne propunem ca acest nou an şcolar să fie unul din ale cărui lecţii să învăţăm, unul în care să creştem din punct de vedere educativ şi spiritual, unul la sfărşitul căruia să fim mândri de ceea ce am realizat pentru noi şi pentru ceilalţi. Şi să ne mai luăm şi angajamentul ca, pe lângă fapta bună a fiecărei zile, să învăţăm sau chiar să predăm şi o lecţie bună a fiecărei zile. Aşadar, cele două întrebări pe care să ni le punem la sfârşitul fiecărei zile din acest an şcolar şi la care să avem şi un răspuns pozitiv să fie:
1. Care este fapta bună pe care am făcut-o astăzi?
2. Care este lecţia bună pe care am învăţat-o/predat-o astăzi?
Iar noi, colectivul redacţional „Tinereţea Credinţei”, ne luăm şi noi un angajament: să fim mai statornici în ceea ce priveşte scrisul. De aceea ne vom strădui ca la fiecare trei zile – în zilele de 3 ale fiecărei lunii şi în zilele multipli ai lui 3, mai exact – să postăm un nou material pe site-ul nostru şi implicit pe pagina noastră Facebook. Dar şi domniile voastre vă puteţi lua ceva angajamente în acest sens: că ne veţi dojeni atunci când vom întârzia cu articolele – chiar vă rugăm să o faceţi! –, dar şi că pe cele mai dragi dintre postările noastre le veţi împărtăşi cu cei mai dragi dintre prieteni.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!
![](https://static.wixstatic.com/media/631f75_c3221918f8024d178f79b3b9fe18885d~mv2_d_3872_2592_s_4_2.jpg/v1/fill/w_980,h_656,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/631f75_c3221918f8024d178f79b3b9fe18885d~mv2_d_3872_2592_s_4_2.jpg)