top of page

(Ne)credincios?

Aţi cunoscut şi voi cel puţin o persoană care spune că nu crede în nicio zeitate sau că susţine lipsa existenţei vreunei divinităţi? Nu ştiu dacă aţi încercat să îi convingeţi să creadă în El sau dacă aţi purtat vreo conversaţie cu ei pe această temă, însă eu vă ofer un articol pe care îl puteţi „răspândi” (în cazul în care nu aţi aflat de acest fapt) pentru a afla şi cei mai puţini credincioşi despre această întâmplare recentă, adevărată şi recunoscută chiar şi de oamenii de ştiinţă.

Pe data de 25 decembrie 2013, în biserica Sfântul Jacek din Legnica, Polonia, în timpul Sfintei Împărtăşanii, o ostie a căzut pe jos. Aceasta a fost ridicată și pusă într-un recipient cu apă pentru a se dizolva, aşa cum se obişnuieşte în cazul în care o ostie nu se mai poate lua de către un credincios. Imediat au apărut pete roșii în acea apă din cauza acelei ostii. În luna februarie 2014, fragmentul roșu rămas din ostie a fost supus unor teste de către diferite instituţii de cercetare, declarația medicală finală a Departamentului de Medicină Legală fiind: „În analiza histopatologică, s-a descoperit că fragmentele conțin părți de mușchi striat transversal. Este foarte asemănător cu mușchiul inimii”. Testele au mai determinat şi faptul că țesutul era de origine umană și că poartă semnele care apar în cazul unei agonii.

În ianuarie 2016, Episcopul Kiernikowski a prezentat fapta Congregației Vaticanului pentru Doctrina Credinței, afirmând că ostia „are caracteristicile unui miracol euharistic”. În luna aprilie, în conformitate cu recomandările Sfântului Scaun, a fost pregătit un loc adecvat pentru expunerea ostiei unde o „să le fie oferite informații vizitatorilor și să se facă o instruire adecvată, care să îi ajute pe credincioși să aibă o atitudine corectă față de cultul euharistic. De asemenea, cer să se constituie un registru pentru a înregistra toate binecuvântările primite și alte evenimente miraculoase. Sper că aceasta va servi la aprofundarea cultului Euharistiei și va avea un impact profund asupra vieților oamenilor care iau contact cu relicva. Noi vedem semnul misterios ca pe un act extraordinar de dragoste și bunătate a lui Dumnezeu, care vine la oameni, în smerenie totală” - Episcopul Kiernikowski

bottom of page