top of page

Boala societăţii moderne

De câte ori nu am auzit în ultimii ani că oamenii nu mai vor să trăiască, că nu sunt fericiţi, că sunt depresivi şi merg la psiholog?

De câte ori nu ni se întâmplă ceva care ne nemulţumeşte, care este diferit faţă de ceea ce ne doream, faţă de ceea ce aşteptam? De câte ori nu găsim fericire în viaţa noastră?

Cred că fiecare din noi are momente când nu se mai regăseşte şi se pierde într-un labirint al cărui capăt nu îl mai găseşte. Unii dintre noi au persoane alături care îi ajută să depăşească impedimentele vieţii sau încearcă să facă să dispară gândurile negative prin munca zilnică, prin proiecte şi prin alte activităţi pe care vor să le ducă la îndeplinire.

Am citit de curând o carte a cărei temă era depăşirea unei perioade dificile şi regăsirea echilibrului spiritual prin meditaţie. Mi-am adus aminte acea vorbă că orice problemă are o soluţie şi consider că dacă vrem să trecem de acele momente dificile trebuie doar să acţionăm în favoarea noastră şi să luăm o decizie sănătoasă care să ne schimbe. Acea schimbare trebuie să vină din interior, iar inteligenţa spirituală este cea care o vindecă pe cea mentală, pe cea care produce mii de gânduri care ne îmbolnăvesc.

Orice om are nevoie de meditaţie, de introspecţie, de cunoaşterea sinelui, pentru a vedea lumea cu alţi ochi, pentru a afla ce poate face diferit pentru binele lui. Nu cred că prietenii, familia şi activităţile care ne ţin ocupaţi reuşesc în totalitate să ne ajute să găsim ieşirea din labirint. Mereu am considerat că soluţia problemei cuiva se află chiar la acea persoană, nu la ceilalţi. Noi trebuie să găsim răspunsurile la întrebări pentru a găsi pacea interioară. Dumnezeu, indiferent de cum îl percepe fiecare dintre noi, ajută în găsirea liniştii sufleteşti şi a răspunsurilor în ceea ce priveşte scopul vieţii.

În încheierea micului text, vreau să vă las un mesaj: soluţia „bolii societăţii moderne”, cum am spus mai sus, se află la voi, şi o puteţi găsi prin meditaţie, prin cunoaşterea sinelui, dar şi a celor din jur, prin analiza obiectivă a diverselor aspecte cotidiene şi descoperirea Scopului cu care se întâmplă anumite lucruri.

bottom of page